All on 4

You are here

Kaj je All on 4?

All on 4 ali Vse na 4 je revolucionarna tehnika, s katero lahko nadomestimo vse zobe v čeljusti s fiksnim mostom in samo 4 zobnimi vsadki. S to metodo lahko nadomestimo izgubljena tkiva in spremenimo vaš obraz. Ponovno boste lahko brezskrbno žvečili in se samozavestno smejali. Tehniko All on 4 so začeli uporabljati že pred več kot desetletjem. Z razvojem zobnih vsadkov in tehnologije pa je postala priljubljen način, kako hitro in čim manj invazivno oskrbeti pacienta s fiksnim mostom na zobnih vsadkih. All on 4 je zanesljiv in cenovno dostopen koncept za paciente, ki:

 • nosijo delno ali totalno protezo in iščejo fiksno rešitev
 • imajo le še nekaj posameznih zob z brezupno prognozo
 • si želijo preobrazbe nasmeha v enem dnevu

Prednosti All on 4:

 • postopek implantacije je sorazmerno kratek in traja 1-2 uri
 • kostno dograjevanje skorajda ni potrebno
 • zobe dobite v enem dnevu
 • naraven videz zob in občutek kakor, da bi bil vaši
 • izboljša kvaliteto življenja
 • tehnika je cenovno dostopna – je skoraj polovico cenejša od klasičnih metod
 • ohranja preostalo kostno strukturo
 • enostavno izvajanje ustne higiene
 • izboljšan videz obraza
 • ni potrebe po slabo prilegajočih se začasnih protezah

Ali je All on 4 zame?

S konceptom All on 4 lahko pridobijo vsi, ki imajo nestabilne ali slabo prilegajoče se proteze.  Primeren je tudi za brezzobe paciente, ki iščejo fiksno rešitev. All on 4 predlagamo tudi pacientom, ki imajo v ustih še nekaj svojih močno poškodovanih zob z brezupno prognozo in se nočejo zadovoljiti s snemno zobno protezo. Tudi če imate sedaj v ustih fiksni most,  ki ga bodo zaradi dotrajanosti odstranili, je morda All on 4 prava rešitev za vas.
Seveda lahko nekatera zdravstvena stanja vplivajo na celjenje po kirurškem posegu in celjenje zobnih vsadkov. Pred posegom naredimo celotno anamnezo, klinični in rentgenološki pregled ter načrtovanje. Nekatera stanja, ki lahko negativno vplivajo na poseg, so: nekontrolirana sladkorna bolezen, nekontrolirano visok krvni tlak, terapija z bisfosfonati, nekatere vrste antikoagulantne terapije.

Kako poteka All on 4?

1.    Faza:  Posvet in načrtovanje

S pogovorom, kliničnim pregledom in pregledom rentgenskih slik pridobimo dovolj podatkov, da vam lahko svetujemo in odgovorimo na vsa vaša vprašanja.  Po potrebi opravimo dodatne diagnostične postopke. S pomočjo koncepta Digital Smile Design  je oblikovanje vašega bodočega nasmeha lažje in bolj predvidljivo. V sklopu načrtovanja vam pokažemo tudi simulacijo vašega bodočega nasmeha v ustih, da se tako izognemo morebitnemu neprijetnemu presenečenju po operaciji, ko sledi vstavitev vaših zob. Šele ko se strinjate z izgledom končnega stanja, lahko preidemo na naslednjo fazo.

2.    Faza:  Vstavitev zobnih vsadkov in privijačenega mosta

Poseg traja približno od 2-3 ure. Vstavimo 4 zobne vsadke v čeljust s pomočjo kirurškega vodila. All on 4 tehniko je mogoče izvesti le na brezzobi čeljusti. Puljenje preostalih zob pred posegom ni potrebno, saj to naredimo med posegom. Trudimo se, da je poseg opravljen minimalno invazivno. Sledi prenos stanja v laboratorij in izdelava fiksnega privijačenega mostu, ki ga dobite v enem dnevu. Izdelani most nadomesti vaše zobe ter manjkajočo čeljustno kost in dlesen. Izdelani definitivni most ima titansko ogrodje in večplastne zobe iz kompozitnih materialov.
Pri nas dobite most, ki je narejen na podlagi skrbnega načrtovanja in vrhunske kakovosti, zato ga lahko nosite tudi več let kot definitivno rešitev. 
Po posegu dobite navodila in že lahko pokažete vaš novi nasmeh!

3.    Faza: Kontrolni pregled

Po obdobju celjenja in osteointegracije, ki traja 3-4 mesece, pridete na kontrolni pregled. Po potrebi lahko na mostu še kaj spremenimo.

Kaj sledi po kontrolnem pregledu?

Kot rečeno, zapustite 2. fazo zdravljenja s fiksnim privijačenim mostom -  long term bridge. Zavedamo se, da si velikokrat pacienti ne morejo privoščiti keramičnega ali cirkonskega mosta, zato pri nas individualizirano izdelamo fiksni most visoke kakovosti. To pomeni, da lahko most, ki ga dobite takoj po operaciji, nosite za stalno. 

Kakšne implantate uporabljamo?

Pri nas vstavljamo samo implantate vrhunskega proizvajalca Straumann. Pri njih je znan koncept All on 4 kot Straumann Pro Arch. Več o tem si lahko preberete tukaj.

 

 

Za več informacij nas pokličite na 040 515 426 ali nam pišite na elektronski naslov info@drbenko.si.