Vijačene cirkonske prevleke na implantatih

You are here

Pacientka nas je obiskala z nekaj aktivnimi težami. Kot glavno težavo je navedla manjkajoče zobe v stranskem sektorju zgornje čeljusti. Predlagani sta ji bili dve rešitvi. Ena je nadomeščanje zob z mostičkom. Kot drugo možnost smo predlagali vstavitev zobnih vsadkov-implantatov ter oskrbo le-teh s cirkonskimi prevlekami. Pacientka je izbrala slednjo, saj ni hotela, da se ji obrusijo zobje zraven vrzeli. Ker ji je estetika pomembna, smo oskrbeli implantate s polnokeramičnimi prevlekami iz cirkona. Prednost cirkonskih prevlek na implantatih pa ni le v estetiki:

Vijačene cirkonske prevleke na implantatih Maribor Slovenija

1) Cirkon tudi zelo biokompatibilen material, zato ga dlesen zelo lepo sprejme. 

2) Vijačene prevleke iz cirkona imajo le en kovinski del, titansko bazo, ki povezuje cirkonsko prevleko z implantatom. 

3) Prevleke so na implantat privijačene. Za pacienta so nesnemljive. Zobozdravnik pa jih lahko s posebnim izvijačem kadarkoli sname in naredi kontrolo implantata oz postopke ustne higiene. 

4) Ker je titanska baza zlepljena s prevleko, med njima ni špranje, kjer bi se lahko kopičile bakterije. S tem se lahko izognemo pogostemu periimplantitisu (vnetju tkiv ob implantatih). 

5) Titan in cirkon ne povzročata alergijskih reakcij in ne korodirata.

PREJ

Vijačene prevleke na implantatih CSD

PREJ

Vijačene prevleke na implantatih CSL

PREJ

Vijačene prevleke na implantatih CSI

Po odstranitvi zoba z brezupno prognozo smo vstavili 3 implantate v zgornji čeljusti. Ker je bila implantacija nezahtevna, smo lahko po 3 mesecih nadaljevali z delom. Sledilo je odtiskovanje stanja v ustni votlini in prenos v zobni laboratorij. Tehnik je izdelal 3 vrhunske prevleke, ki smo jih na implantate enostavno privijačili s posebnim izvijačem. Dostopno odprtino smo zamašili z zalivko v barvi zoba. Pacientki smo s preprostimi postopki vrnil funkcijo grizenja in nasmeh na obraz.

POTEM

Vijačene prevleke na implantatih CSI potem

PREVLEKE PRISPEJO IZ ZOBNEGA LABORATORIJA

Vijačene prevleke na implantatih CSS

VIJAČENJE

Vijačene cirkonske prevleke

POTEM

Vijačene prevleke na implantatih CSD potem

POTEM

Vijačene prevleke na implantatih CSL potem

Za pacienta je vijačena prevleka na implantatu nesnemljiv izdelek. Če je potrebno, da se prevleka sname, potem se preprosto odstrani zalivka na prevleki in se prevleko odvijači. Po kontroli oz. vzdrževalnih postopkih, se jo lahko brez škode privijači nazaj.