Digital Smile Design - DSD

You are here

Kaj je Digital Smile Design?

Digital Smile Design je popolnoma nov koncept načrtovanja v estetskem zobozdravstvu. S pomočjo vizualne komunikacije lahko dosežemo vrhunski rezultat. Koncepta se je domislil Brazilec Cristian Coachman in ga razvil skupaj z Liviom Yoshinago.
Vsak Digital Smile Design se naredi individualno. Z dovršenostjo in natančnostjo se kreira nasmeh, ki izpolni funkcionalne, estetske in čustvene potrebe pacienta po lepem in avtentičnem nasmehu.

Kakšne so prednosti pristopa Digital Smile Design?

  • V pomoč nam je pri boljšem načrtovanju in oblikovanju nasmeha.
  • V pomoč nam je pri komunikaciji s pacienti, ki so tako vključeni pri oblikovanju svojega nasmeha.
  • V pomoč nam je pri komunikaciji med različnimi specialisti, ki sodelujejo pri posameznem primeru.

Vsak človek ima svoj pogled na estetiko. Tako ima pacient v glavi eno idejo, zobozdravnik drugo, zobotehnik pa tretjo. S pomočjo pristopa DSD se izognemo morebitnemu razočaranju pacienta nad končnim videzom.
Vsak od nas si želi lep, zdrav, naraven in samozavesten nasmeh, vendar so le redki, ki si upajo narediti odločilen korak v tej smeri. Veliko pacientov je namreč strah spremembe, še posebej, če nimajo preteklih izkušenj s protetičnim zdravljenjem. Sedaj so te skrbi odveč. DSD nam omogoča, da vam simulacijo končnega izdelka predstavimo v ustih, še preden začnemo z zahtevnimi pripravljalnimi protetičnimi postopki.

Kako poteka Digital Smile Design?

Na prvem obisku naredimo natančne fotografije s sodobnimi fotografskimi tehnikami in  vzamemo odtise vaših zob. S pomočjo računalniškega programa, rentgenske slike in študijskega modela naredimo estetsko analizo. Ker je vsak nasmeh neponovljiv, je pomembno, da individualiziramo obliko, barvo in postavitev zob vsakega posameznika. Glede na estetsko analizo naredi zobni tehnik t.i. navosek (Wax up).
Na drugem obisku prenesemo navosek na vaše zobe s posebnim materialom in tako dobimo simulacijo končnega stanja ali t.i. Mock-up. Nato lahko skupaj preverimo dolžino, obliko zob, položaj ustnic, tako da zadostimo vašim željam.

Digital smile design Maribor Slovenija

Šele ko ste zadovoljni, naredimo načrt dela in lahko pričnemo z delom v vaših ustih. S pomočjo pristopa Digital Smile Design lahko vsak dobi nasmeh, ki si ga je od nekdaj želel.   

 

Za več informacij nas pokličite na 040 515 426 ali nam pišite na elektronski naslov info@drbenko.si.