Estetsko zobozdravstvo

You are here

Študije so pokazale, da pri prvem stiku z neznancem, najprej pogledamo v področje okrog oči, nato v področje okrog ust. Na podlagi tega se hitro odločimo o simpatiji oz. antipatiji tega človeka.

Usta nam že dolgo ne služijo samo za prehranjevanje in dihanje ampak tudi za komunikacijo. Tako so naši zobje avtomatsko opaženi. Že od antike veljajo lepi zobje kot ˝vizitka˝ za zdravo in negovano telo. Najdbe iz časa etruščanov nam dokazujejo, da so že takrat ljudje skušali izboljšati estetiko svojega nasmeha.

Bleščeče beli zobje dajejo vtis vitalnosti in zdravja. Lepi zobje vplivajo tudi na našo samozavest. Kdor ima brezhibne zobe se lažje smeje in pogosteje, kot tisti s slabimi zobmi.

Danes  zahtevajo pacienti od svojega zobozdravnika storitev, ki  pacientu zagotovi poleg zdravljenja tudi estetski izgled.

Sodobno estetsko zobozdravstvo lahko zadosti še tako zahtevnim željam pacientov, ki bi radi imeli popoln nasmeh. Pri tem se ne omejimo le na obliko, barvo in postavitev zob ampak moramo zajeti tudi posege na dlesni, da dobimo tako imenovano rdeče-belo estetiko. Seveda pa pri tem ne smemo pozabiti na zunanje sodelavce, zobotehnike, ki morajo biti prvovrstni.

Beljenje zob

Zakaj se odločiti za beljenje zob? Pravijo, da lep nasmeh odpira vsa vrata. Vaš nasmeh gotovo o vas pove več kot katera koli druga vaša lastnost.

Estetske zobne luske

Estetske zobne luske (zobne luske, keramične luske) so ena najboljših metod pri doseganju lepšega nasmeha.