Hialuronska polnila - filerji

You are here

Kako delujejo polnila oz. filerji s hialuronsko kislino?

Hialuronsko polnilo ali filer je kristalno čist gel iz hialuronske kisline. Hialuronska kislina je brezbarvna naravna substanca, ki se nahaja v človeškem telesu. Največ, to je približno 50%, se je nahaja v koži. Deluje kot podpora kolagenskim vlaknom in ostalim strukturam v koži. Hialuronska kislina sčasoma, tekom naravnega procesa staranja, izginja. Naš cilj je, da s hialuronskimi polnili nadoknadimo tisti del hialuronske kisline v koži, ki je izginil.

Kako deluje hialuronska kislina? 

Naloga hialuronske kisline je, da zapolni prostore tako, da nase veže vodo in na ta način vzdržuje kožo brez gub. Hialuronska polnila nežno blažijo znake staranja oziroma izboljšujejo obstoječe stanje. Delujejo tako, da povzročijo revitalizacijo, privzdignejo in definirajo. Zmanjšujejo in gladijo gube – z vbrizgavanjem v kožo pod gubo potiskajo kožo navzgor in jo gladijo ter ji vračajo svežino. Poleg tega delujejo na volumen in elastičnost, s čimer skrbijo za učinek privzdigovanja na obrazu in bradi ter nežno preoblikujejo in sooblikujejo poteze ustnic, ličnic in brade. Z vbrizganjem polnil v kožo ne dosežemo zgolj glajenja gub in večanje izgubljenega volumna, pač pa tudi hidracijo kože, dokazano pa je tudi, da se kolagen v koži regenerira in ob tem nastaja nov.

Kako se prepričati, da bodo rezultat vredni plačanega denarja?

Hialuron koži pomaga zadržati vlago, elastičnost in čvrstost. Količina hialuronske kisline v koži se z leti manjša, koža zato postane suha, pojavijo se prve gube. Hialuronska polnila za kratek čas, oziroma takoj po vbrizganju, ki traja deset minut, dajejo prve rezultate, ki se krepijo v naslednjih nekaj tednih, učinki pa trajajo tudi do dveh let. Ampak, kako boste lahko prepričani, da boste za denar, ki ste ga odšteli za estetski poseg, dobili kakovosten material, ki vas bo zares tudi pomladil? Ni vseeno, kakšen hialuron je uporabljen med posegom in kako se ga aplicira. Naj samo omenimo, da na nekatere stvari žal ne morete vplivati – na primer, na to, kako bo vaš organizem reagiral na hialuronsko kislino in kako hitro jo bo absorbiral.

Poseg glajenja gub je hiter

Hialuronsko kislino vbrizgamo neposredno v kožo v majhnih količinah, pri čemer uporabljamo zelo tanke iglice. Za vaše popolno udobje vam predhodno apliciramo lokalno anestezijo ali anestezijo s hlajenjem (npr. gube okrog oči, gube na obrazu). Poseg je enostaven in traja 15 do 30 minut. Rezultati so vidni takoj po posegu. Viden je učinek polnosti in hidracije. Koža postane gladka, povrne se mladostna struktura obraza, tako da ste videti mlajši in lepši. Po posegu okrevanje ni potrebno, tako da se lahko že naslednji dan vrnete k vsakodnevnim opravilom.
Mesto vboda ostane rahlo občutljivo še nekaj dni po posegu. Redko so možne otekline in modrice, ki trajajo do enega tedna. V tem času svetujemo izogibanje soncu, masiranje in hlajenje občutljivega predela.

Uporaba hialuronske kisline

Hialuronska polnila so velika uspešnica v estetski medicini in težko jo bo kakšna druga metoda spravila s prestola. Zaradi svoje široke uporabe in možnosti, zaradi hialuronske kisline same, povsem naravnega materiala, ki se nahaja v človeškem organizmu, so hialuronska polnila vrhunski tretma. Prednosti hialuronskih polnil je veliko, lahko jih uporabimo za vrsto težav kože in staranja, pa tudi za lepšanje posameznih delov in potez obraza.

Gube

Hialuronska polnila se uporabljajo kot anti-age metoda, odlična pa so pri odpravljanju plitkih in globokih gub. 

Volumen obraza in podpora koži

Volumen in tekstura kože se z leti spremenita. Maščobno tkivo obraza se izgublja, zaradi tega se lica povesijo in postanejo upadla. Hialuronska polnila se uporabljajo tudi v tem primeru – z njimi je možno zapolniti ličnice ter s tem obrazu podariti mlajši videz in voluminoznost. Polnila lahko povečajo volumen obraza na povsem naraven način in s popolnoma naravnim rezultatom.

Povečanje ustnic 

Še nikoli ni bilo lažje doseči polnejših ustnic. V vsega 15 minutah lahko s pomočjo polnila dodamo volumen zgornji in spodnji ustnici ter poudarimo njihove konture. Govora je o mehkem polnilu, ki ga lahko zlahka oblikujemo in povsem prilagodimo ustnicam, rezultat pa so polne in privlačne ustnice, ki so videti povsem naravno. 

Lifting obraza 

Donedavno je bil kirurški lifting obraza edina rešitev. Danes lahko ob negi kože s polnili obdržimo mladostni videz in izboljšamo kakovost kože, s čimer v veliki meri odpravljamo potrebo po liftingu obraza, tudi zato, ker nekatere znamke polnil omogočajo tudi to možnost. Tako polnila omogočajo boljšo podporo obrazu, s čimer izboljšamo tonus obraza in dosežemo izvrsten lifting efekt, hkrati pa se ne spremeni mimika obraza. Vse to je moč doseči s hitro neinvazivno metodo, po kateri okrevanje ni potrebno. Po uporabi hialuronskega polnila so rezultati vidni takoj, prav tako se lahko takoj vrnete k vsakdanjim opravilom. In to pomlajeni, osveženi in bolj zadovoljni. Oblikovanje čeljusti močno vpliva na ravnovesje in obliko obraza. Natančneje, obrazne konture s starostjo postajajo manj opredeljene in koža je povešena, zato jim je treba povrniti mladostno obliko. 

Kakovost kože (obraza, vratu, dekolteja in rok) 

Če ste mislili, da je dodajanje volumna obrazu s pomočjo hialuronskega polnila neizbežno, se motite. S hialuronskimi polnili lahko izboljšamo kakovost kože in ji povrnemo mladostno strukturo brez dodajanja volumna. Novi, revolucionarni izdelki iz hialuronske kisline poskrbijo za osveženo, pomlajeno in svetlečo kožo. Če je koža dehidrirana, poškodovana od sonca ali če ima manjše nepravilnosti na obrazu, nadlahteh, vratu ali na dekolteju – na območjih, ki med prvimi pokažejo znake staranja, potem lahko s hialuronsko kislino, kot ene vrste mezoterapijo, koži povrnemo zdrav videz in dosežemo globinsko hidracijo. 

Kaj se zgodi, ko se polnilo razgradi?

Kaj se zgodi z ustnicami, potem ko se bodo polnila razgradila – ali se vrnejo v prvotno stanje, ali rastejo ali se zmanjšajo? Dr. Howard Sobel in dr. Dennis Gross sta za modni portal Harper's Bazaar pojasnila to pogosto zastavljeno vprašanje.
Ni pomembno, če ste že vrsto let obiskovali tretmaje povečanja ustnic s hialuronskimi polnili ali pa jih želite preizkusiti samo enkrat za pomemben dogodek, prav gotovo pa vas zanima, kaj se zgodi, ko delovanje preneha. »Če ne gre za trajno polnilo, se bodo ustnice, potem ko se hialuronska kislina razgradi, vrnile v prvotno stanje,« je pojasnil dr. Howard Sobel. Z njim se strinja tudi dr. Gross, ki dodaja, da se bodo ustnice vrnile v prvotno stanje prav zaradi uporabe materiala – hialuronske kisline, ki se nahaja v ljudskem organizmu in se zaradi tega naravno absorbira, potem pa se razgradi v telesu.

Koliko časa so vidni učinki?

Trajanje učinkov je različno, odvisno od vrste uporabljenega polnila. Vsaka znamka polnil ima več preparatov, ki se razlikujejo po indikacijah in lastnostih (tj. gostoti). Vrsto preparata hialuronske kisline izberemo na podlagi globine gube, od česar je odvisna tudi obstojnost, ki je običajno med 6 in 12 meseci, pri najpogostejših preparatih, ki jih uporabljamo za oblikovanje kontur obraza (lic, brade, spodnje čeljusti), pa celo do 18 mesecev.
Trajanje učinka je poleg tega odvisno tudi od strukture kože, načina življenja, starosti, mesta vnosa in tehnike vbrizgavanja. 

So hialuronska polnila pravi izbor zame?

Hialuronska polnila ali hialuronski filerji so najboljša rešitev za tiste, ki si želijo odpraviti tako manjše gubice, kot globlje gube na obrazu, vendar brez kirurškega posega. So pravi izbor za tiste ženske in moške, ki se ne želijo vdati procesu staranja. Z uporabo polnil lahko dosežemo popolnoma naraven in mladosten videz obraza, to pa je razlog za njihovo priljubljenost povsod po svetu. Hialuronska polnila so tako nekirurški lepotni posegi, s katerimi lahko obnovimo naravna tkiva v koži, ki so se vpila. Primerni so za različne tipe kože, izbor posega pa je odvisen od vaših želja in pričakovanj.

 

Za več informacij nas pokličite na 040 515 426 ali nam pišite na elektronski naslov info@drbenko.si.