Odstranjevanje belih lis

You are here

Bele lise na sprednjih zobeh so definirane kot kredaste in opačne lezije v sklenini. Po izvoru so lahko prirojene (zaradi prezgodnjega rojstva), lahko nastanejo zaradi napak v razvoju sklenine (hipoplazija molarjev in sekalcev), kot posledica poškodbe, zaradi fluoroze ali pa je to začetni, površinski karies (npr. bele lise, ki nastanejo pri ortodontski terapiji).

Za odpravo belih lis imamo na voljo več postopkov:

MIKROABRAZIJA

Odstranjevanje belih lis z mikroabrazijoJe preprost postopek za odstranjevanje rahlih belih in tudi rjavih lis, ki so posledica fluoroze. Gre za kemično in mehansko abrazijo povrhnjega dela sklenine, zato je minimalno invaziven postopek. Naredimo ga v eni seji, tako da so rezultati vidni takoj.

INFILTRACIJA S PREPARATOM ICON

Pri ljudeh, ki uživajo veliko sladkarij in pijejo gazirane pijače z visokim deležem sladkorja in hkrati nizko vrednostjo pH, opazimo pogosto bele lise. Velikokrat se bele lise pokažejo po snetju ortodontskega aparata. Gre za začetni ali površinski karies, to je rahla demineralizacija sklenine, ki je porozna. V tem primeru si pomagamo s preparatom ICON. Preparat s posebnim postopkom vtremo v porozne bele lise, tako da le-te izginejo.

Pri večjih in globokih lisah lahko naredimo estetske zalivke ali pa estetske zobne luske.

 

Za več informacij nas pokličite na 040 515 426 ali nam pišite na elektronski naslov info@drbenko.si.