Pomlajevanje obraza

You are here

Obraz je prvi del telesa, ki ga pri opazimo pri sogovorniku, hkrati pa je najpomembnejši del telesa, ki sodeluje pri sporazumevanju. Za mladosten videz lahko največ naredimo sami s tem, da dovolj spimo, se zdravo prehranjujemo, se dovolj gibamo, se izogibamo kajenju in pretiranemu sončenju ter da obvladujemo stres. Žal v današnjem času ne moremo zadostiti vsem zgoraj naštetim pogojem. Zaradi tega se po 30. letu starosti začnejo fiziološki procesi, ki se jim ne moremo izogniti.

Zakaj se naš obraz stara?

Staranje obraza je posledica seštevka dveh vrst staranja:
- notranje ali kronološko staranje: zaradi metaboličnih in genetskih procesov pride do progresivnega tanjšanja kože in atrofije podpornih kožnih struktur, kot so mišično, maščobno in kostno tkivo.
- staranje zaradi zunanjih oz. okoljskih dejavnikov: do tega pride zaradi prekomernega izpostavljanja soncu, onesnaženja, kajenja.

Kateri so prvi znaki staranja obraza?

Prvi znaki staranja vaše kože so izguba sijaja in napetosti, pojav gubic in gub, kasneje se pojavi povešena, ohlapna koža. Do slednje pride zaradi tanjšanja povrhnje plasti kože, izgubljanja elastičnih vlaken in kolagena v globljih plasteh kože ter zmanjševanja maščobnih blazinic v podkožju. S staranjem se pojavi še oslabelost obraznih mišic, kar še dodatno postara poteze obraza.

Katere so nekirurške tehnike pomlajevanja?

Pomlajevanje z lastno plazmo druge generacije (i-PRF)

Pomlajevanje z lastno plazmo Maribor SlovenijaTerapija z lastno plazmo druge generacije i-PRF (v prevodu s trombociti bogat fibrin) pomeni pomlajevanje z lastnimi celicami. To je metoda, v kateri uporabimo majhno količino vaše lastne krvi, iz katere se po centrifugiranju izločijo trombociti, levkociti in matične celice ter visoke koncentracije rastnih hormonov, ki spodbujajo obnovo kože in podkožnega tkiva. Zdravljenje s krvno plazmo je namenjeno ljudem z utrujeno in suho kožo, ki je izgubila elastičnost in vsakomur, ki želi upočasniti proces naravnega staranja. Korekcija neenakomerne pigmentacije kože je dala odlične rezultate, zdravimo pa lahko cel obraz, vrat, dekolte in roke. Zdravljenje je minimalno boleče in hitro, nestrupeno, hipoalergično in ne zahteva okrevanja. Več...

Glajenje gub z botulinum toksinom

Botox Maribor SlovenijaBotulinum toksin je še vedno alfa in omega odstranjevanja gub s čela, med obrvmi in očmi. Če je strokovno vbrizgan in v pravih odmerkih, učinkovito odstranjuje gube s čela, tiste med obrvmi in tiste okrog ust, ki nastanejo pri smejanju. Botulinum toksin je ob pravilni uporabi zelo učinkovit, delovanje nevrotoksinov pa traja približno 3-4 mesece, medtem ko približno 50 odstotkov uporabnikov ugotavlja učinkovitost še po 3 mesecih. Rezultat je svež obraz, ki deluje mlajši, bolj sproščen in svetlejši. Več...

 

Hialuronska polnila -filerji

Hialuronska polnila filerji Maribor SlovenijaČe želite odpraviti gube ali obrazu vrniti mladosten videz, potem so hialuronska polnila odlična rešitev. Hialuronska kislina je pomembna sestavina našega organizma, v velikih količinah pa se nahaja v koži. Koža, bogata s hialuronsko kislino, je dobro hidrirana, gladka in sijoča ter bogata s kolagenom in elastičnimi vlakni. Prav zato, ker gre za naravno sestavino našega tkiva, so hialuronska polnila priljubljena pri pomlajevanju obraza in odpravljanju znakov staranja. Odvisno od mesta vbrizganja polnila, to koži vrne izgubljen volumen, zmanjša in gladi gube, vrača elastičnost in nežno preoblikuje ustnice ter obrazne linije (ličnice in brado). Z vbrizganjem polnila v kožo dosežemo ne samo polnjenja gub in obnovitve izgubljenega volumna, temveč tudi hidracijo kože in dokazano je, da vodi ta proces k regeneraciji kolagena in k ustvarjanju novega. Več...

Kombinacija botulinum toksina, hialuronskih polnil in lastne plazme

Samo botulinum toksin ali samo polnila lahko popravijo nekatere znake staranja, s kombinacijo vseh treh pa lahko dosežemo najboljše in bolj skladne rezultate. Na primer, z botoksom lahko pomladite čelo in dvignete obrvi, s polnili lahko nadoknadite izgubljeni volumen, popolnite gubice okrog nosu in ustnic ali na novo definirate poteze obraza. Uporaba plazme pa naredi kožo spet hidrirano, voljno, napeto skratka mlajšo. 
 

 

Za več informacij nas pokličite na 040 515 426 ali nam pišite na elektronski naslov info@drbenko.si.