Pomlajevanje z lastno plazmo druge generacije (i-PRF)

You are here

Kaj je i-PRF?

i-PRF je kratica za Injectable Platelet Rich Fibrin ali fibrin bogat s trombociti. Gre za koncentrat krvi druge generacije. Majhno količino vaše krvi centrifugiramo v epruvetah brez dodanih antikoagulansov oz. drugih dodatkov s centrifugo PRF DUO. Rezultat tega je koncentrat krvi bogat s krvnimi celicami .
V koncentratu krvi je skoraj 100% trombocitov, več kot 50% belih krvnih celic in celo nekaj odstotkov matičnih celic. i-PRF je pripravljen za aplikacijo takoj, ko ga vzamemo iz centrifuge in koagulira v roku 10-12 minut.
V PRF-u niso le trombociti, ampak tudi pomembni rastni faktorji,vaše lastne matične celice in bele krvne celice, ki stimulirajo obnovo kože. Po postopku se v vašem telesu odvijajo popolnoma naravni in učinkoviti procesi za rekonstrukcijo kože na obrazu, vključno s kožo okrog oči. Ker pri postopku z i-PRF uporabite svojo lastno kri, v svoje telo ne vnašate tujih ali sintetičnih kemikalij, tako more priti do zavrnitvene reakcije. 
PRF se že vrsto let uporablja v plastični kirurgiji, ortopediji, zobozdravstvu in implantologiji.
S to metodo na naraven način obnovimo kožo, učvrstimo povešeno kožo in zmanjšamo gubice tudi na predelu pod očmi ter na področju celotnega obraza.

Glavni učinki:

 • koža se obnovi, postane bolj gladka, elastična,
 • koža ni več ohlapna in se hitreje celi,
 • manjša strije,
 • varna regeneracija tkiva okoli oči,
 • gube se zaradi volumetričnega učinka biostimulacije zgladijo,
 • brazgotine postanejo bistveno manj vidne.

Postopek je primeren za moške in ženske vseh starosti.

Kako poteka poseg?

Preden se odločite za poseg, vam svetujemo, da pridete na posvet v našo ordinacijo. Na podlagi vaših želja vas bomo seznanili s pričakovanimi rezultati, podrobnosti posega in pravilnim ravnanjem po njem.
Pred posegom odvzamemo različno količino vaše krvi, odvisno od velikosti posega. Nato se s posebnim postopkom, ki traja približno 3 minute, pripravi i-PRF. Pripravljen biomaterial se vbrizga pod kožo na področja z ohlapno kožo in/ali v gube.

Koliko časa so vidni učinki?

Prvi rezultati so vidni že po prvem posegu, vendar na podlagi izkušenj priporočamo 3 postopke v razmaku 6 tednov. Postopek se lahko na vašo željo ponovi po 18-ih mesecih.

Stranski učinki

Pri postopku niso še bili zabeleženi kakšni dolgoročni stranski učinki oz. večje reakcije. Po posegu lahko pride do rahle rdečice in zabuhlosti, ki praviloma izginejo že v nekaj urah, popolnoma pa v nekaj dneh. Večina pacientov se vrne k svojim vsakodnevnim aktivnostim že takoj po posegu.

Indikacije za i-PRF:

 • pomlajevanje kože obraza in vratu
 • zmanjševanje brazgotin na vidnih mestih
 • zdravljenje aken na obrazu
   

Za več informacij nas pokličite na 040 515 426 ali nam pišite na elektronski naslov info@drbenko.si.