Splošni pogoji uporabe in politika zasebnosti

You are here

1. SPLOŠNE DOLOČBE

Lastnik in skrbnik spletnega mesta www.drbenko.si je Dentalni studio Mb d.o.o., Gregorčičeva 1, 2230 Lenart, Matična številka - 6108610001. 

Spletno mesto pomeni vsako stran v okviru naslova www.drbenko.si.

Uporabnik spletnega mesta je vsaka oseba, ki obišče katero koli spletno stran na spletnem mestu www.drbenko.si.

Uporabo spletne strani (brskanje, odpiranje povezav, branje vsebine in podobno) štejemo kot soglasje obiskovalca spletne strani, da se strinja s temi splošnimi pogoji uporabe. V kolikor se kot obiskovalec spletne strani ne strinjate s temi splošnimi pogoji vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.

Lastnik si pridružuje pravico, da te splošne pogoje kadarkoli in brez predhodne najave spremeni, tako da novo različico objavi na spletni strani.

Ti splošni pogoji veljajo za celotno spletno stran in vse njene posamezne dele, kot so razdelki, pod-strani ali obrazci, v kolikor za posamezen del izrecno ni določeno drugače.

2. VSEBINE NA SPLETNI STRANI

Obvestila, prispevki, članki, publikacije, besedila in druge vsebine objavljene na spletni strani (v nadaljevanju: vsebine) so nastale z najboljšim namenom podati obiskovalcem spletne strani (v nadaljevanju: uporabniki) koristne in uporabne vsebine. Ponudnik skuša po svojih najboljših močeh z vzdrževanjem spletne strani zagotavljati točnost in pravilnost teh informacij in vsebin ter pravilno delovanje obrazcev.

Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve vsebin ali obrazcev na spletni strani brez predhodnega opozorila in ne prevzema odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb.

Na spletni strani so objavljene tudi povezave, ki kažejo na spletne strani drugih oseb. Na delovanje teh strani in na njihovo vsebino ponudnik ne more vplivati in ne sprejema nikakršne odgovornosti za točnost tam objavljenih informacij in vsebin.

Pravila glede omejitve odgovornosti pri uporabi vsebin na spletni strani se nahajajo v točki 3 teh splošnih pogojev.

3. IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI PRI UPORABI SPLETNE STRANI

Dentalni studio MB d.o.o. se bo po najboljših močeh trudil zagotavljati najbolj točne in najnovejše podatke na svojih straneh, vendar opozarja uporabnike spletnih strani, da so besedila informativnega značaja, zato ne jamči in ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo točnost in celovitost strani. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Niti Dentalni studio MB d.o.o. niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani ali še sodeluje pri nadgradnjah in novih informacijah in gradivih, ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, za morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme ali katerekoli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do strani. 

Dentalni studio MB d.o.o. pravtako ne odgovarja za škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij, za neprijetnosti, ki bi izhajale iz obstoja spletnih strani, iz dostopa do in/ali uporabe in/ali nezmožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh in/ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini, ne glede na to, ali so bili obveščeni o možnosti take škode.

Ker obstajajo na spletnem mestu www.drbenko.si določene povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi z Dentalni studio MB d.o.o. in nad katerimi Dentalni studio MB d.o.o. nima nadzora, Dentalni studio MB d.o.o. ne more jamčiti in tudi ne prejemati ali posredovati pritožb glede točnosti vsebin katere koli spletne strani, za katero nudi povezavo ali referenco in ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Dentalni studio MB d.o.o. si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni, dodaja ali odstrani vsebino teh spletnih strani dodajanja ali odstranitve vsebin, objavljenih na spletnem mestu www.drbenko.si, vključno s temi pravnimi obvestili, kadarkoli, na kakršenkoli način, delno ali v celoti, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost

4. PIŠKOTKI

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja brez njih ne bi bile mogoče. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani. So priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika.

Razlogov za uporabo piškotkov je več, prvi je zagotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani). Pomagajo tudi pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine) ter pri zbiranju statistik o navadah spletnega uporabnika, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani ter ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom.

Vrste piškotkov, ki jih uporablja spletno mesto www.drbenko.si. 

Ime piškotka

Domena (če obstaja)

Opis

"__utma, __utmb, __utmc, __utmz"

google.com/analytics

merjenje obiskanosti Google Analytics

"_fbp" staticxxx.facebook.com Facebook Pixel

"Drupal*"   

/

sistemska storitev Drupal

"has_js"

/

sistemska storitev Drupal

 

in piškotki "third party cookie” - Uporabljamo še piškotke t.i. "third party cookie”, ki jih generira Google analitika in Facebook Pixel.

Vaše nastavitve za nameščanje piškotkov na naši spletni strani

V primeru, da ne potrdite  »Dovolim uporabo piškotkov« na vašo napravo ne bomo nameščali piškotkov, razen nujnih za delovanje spletne strani.

V primeru, da izberete možnost »Dovolim uporabo piškotkov«, bomo piškotke namestili na vašo napravo in jih nameščali, dokler ne spremenite svojih nastavitev glede nameščanja piškotkov na naši spletni strani.

Drugi nepredvideni piškotki

Glede na način delovanja spleta in spletnih mest popolnega pregleda nad piškotki, ki jih prek našega spletnega mesta razširjajo tretje osebe, vedno ne moremo imeti. To še zlasti velja za tiste spletne strani, ki vsebujejo tako imenovane vdelane elemente: besedila, dokumente, slike ali kratke filme, ki jih je shranil nekdo drug, so pa prikazani na našem spletnem mestu ali prek njega.

Če na tem spletnem mestu naletite na kak piškotek, ki ni naštet na zgornjih seznamih, nas, prosimo, obvestite. Ali pa se obrnite neposredno na zadevno tretjo osebo in se pozanimajte o tem, kakšne piškotke uporabljajo in v kakšne namene, kolikšna je njihova življenjska doba in kako vam zagotavljajo zasebnost.

Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik in lahko njihovo shranjevanje omeji ali onemogoči.

Že shranjene piškotke lahko nadzirate ali izbrišete preko svojega spletnega brskalnika. V primeru, da boste piškotke izbrisali ali po poteku njihove veljavnosti, vas bo spletna stran ponovno opozorila na njihovo uporabo. Več informacij o nastavitvah piškotkov in o načinu njihovega brisanja v posameznem spletnem brskalniku najdete na sledečih povezavah:

Družbena omrežja kot so npr. Facebook, Google+ in Twitter vam bodo morda piškotke nameščala pri obiskovanju spletne strani v kolikor boste takrat istočasno tudi prijavljeni v njihovo storitev. Na te piškotke ponudnik ne more vplivati, saj je njihova uporaba urejeno s pogoji sodelovanja, ki ste jih kot uporabnik teh omrežij sprejeli ob registraciji v ta omrežja.

5. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Politika zasebnosti

V podjetju Dentalni studio MB d.o.o. cenimo vašo zasebnost, zato vaše podatke vedno skrbno varujemo in pri njihovi obdelavi ravnamo skladno z vsakokrat veljavno relevantno zakonodajo. Kot upravitelji splenega mesta www.drbenko.si smo zato v namen varovanja vaše zasebnosti in podatkov, ter za namene vaše seznanitve z našimi procesi obdelave podatkov, uredili to politiko zasebnosti. Z uporabo spletnega mesta ww.benkoknehtl.si uporabnik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti, v kolikor niso za posamezne primere potrebne dodatne oblike privolitve.

Na določenih mestih Dentalni studio MB d.o.o. zbira nekatere osebne podatke uporabnikov, a izključno takrat, kadar uporabniki to sami omogočijo. 

Tako mesto spletne strani www.drbenko.si je Elektronska prijavnica. Uporabnik se strinja, da se podatki pridobljeni na ta način uporabljajo izključno za lažjo komunikacijo s ponudnikom spletne strani. 

S pošiljanjem sporočila preko kontaktnega obrazca in skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) prostovoljno dajem izrecno privolitev, da lahko podjetje Zobna ordinacija Anja Siegl, dr. dent. med. kot upravljavec, osebne podatke, pridobljene s pomočjo kontaktnega obrazca zbira in jih hrani na varnem.

S pošiljanjem sporočila preko kontaktnega obrazca in s tem s strinjanjem z navedenimi pogoji potrjujem, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki in da imam skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) pravico, da:

  • zahtevam dostop do osebnih podatkov,
  • zahtevam popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z mano, in da imam pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov,
  • soglasje kadarkoli prekličem z obvestilom po elektronski pošti in/ali tako, da sledim navodilom na odjavni strani s povezavo, ki je tudi del vsakega poslanega sporočila,
  • pri informacijskem pooblaščencu vložim pritožbo.

S strinjanjem pogojev potrjujem, da sem seznanjen tudi s tem:

  • da bo upravljavec navedene osebne podatke obdeloval izključno za zgoraj navedene namene, dokler tega ne prekličem,
  • da na podlagi posredovanih podatkov ne poteka avtomatizirano sprejemanje odločitev,
  • da se osebni podatki hranijo do preklica.
  • da v primeru zahteve izbrisa osebnih podatkov obstaja možnost, da nadaljnja obravnava ne bo mogoča.

8. AVTORSKE PRAVICE

Na podlagi Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP) je Dentalni studio MB d.o.o. imetnik materialnih avtorskih pravic nad avtorskimi vsebinami v najširšem pomenu (grafičnimi elementi, fotografijami, ilustracijami oz. drugimi predstavitvami besedila), objavljenimi na spletni strani. To pomeni, da je brez pisnega dovoljenja Dentalnega studia Mb d.o.o., prepovedano vsakršno kopiranje, prepisovanje, razmnoževanje in kakršno koli razširjanje v komercialne namene.

Z ZASP je izjemoma dovoljena uporaba oz. reproduciranje avtorskih del na podlagi pravice javnosti do obveščenosti, v izobraževalne namene ter za ponazoritev, soočenje in napotitev v citatni obliki, vendar je pri tem obvezno navesti vir in avtorstvo dela. Prav tako sta dovoljena tudi uporaba in reproduciranje avtorskega dela v omejenem številu za zasebno, nekomercialno uporabo.

Nekatere slike na spletni strani so licenčno uporabljene s spletne strani https://stock.adobe.com/si/, http://shutterstock.com 

9. KONTAKTNI PODATKI

V kolikor ste odkrili napako, netočnost, neažurnost ali drugo pomanjkljivost na spletni strani nam to prosim sporočite na info@drbenko.si. Na isti naslov nam lahko sporočite tudi vaše zahteve za umik vaših osebnih podatkov iz spletne strani.

Vsak posameznik lahko od ponudnika zahteva, da umakne na spletni strani objavljene njegove osebne podatke, kar zajema tudi slikovni ali video posnetek, na katerem se posameznik pojavi. Ponudnik bo v tem primeru osebne podatke nemudoma umaknil iz spletne strani, ne odgovarja pa za objavo teh podatkov oz. posnetkov na drugih strežnikih, kjer jih objavijo druge osebe.